Långivare

En långivare är en person, en bank eller ett företag som lånar ut pengar till privatpersoner eller företag. För länge sedan var det bara banker som var långivare. Men numera finns fler institutioner som erbjuder lån.

Olika långivare erbjuder olika lån och krediter så därför kan en långivare passa mig väldigt bra medans den kanske passar mindre bra för dig. Vissa långivare vill ha säkerhet medan andra långivare lånar ut pengar utan säkerhet. Oftast är det mindre lån som man ta utan säkerhet. Vid större lån som bolån och billån beviljas lånet mot en säkerhet eller pantsättning. 

Alla långivare tar en risk när de lånar ut pengar till låntagaren. En seriös långivare är godkänd av finansinspektionen. Om företaget har fått ett bevis utfärdat av finansinspektionen är det en godkänd långivare som får låna ut pengar till en låntagare.

Vilken långivare ska jag välja?

Det finns många långivare att välja mellan. Alla långivare har olika erbjudanden och du ska välja den som passar dig och din ekonomi bäst. För att skaffa dig en bra uppfattning är det bra om du håller koll på bankens räntor, vilka avgifter de har och hur villkoren ser ut.


Långivare Overall rating: ★★★★★ 4.7 based on 10 reviews.
5 1