Lån utan UC

Det finns många olika långivare som beviljar lån utan UC. De flest långivare som godkänner lån utan UC använder sig inte av UC när dom ska göra en kreditupplysning utan dom flesta använder sig av Creditsafe och Bisnode.

Låna pengar utan UC och kreditupplysning

Många är intresserad av lån utan UC, dvs. ett lån utan en kreditupplysning. Det finns flera anledningar till varför man vill låna utan UC. Det kan vara att man inte har någon inkomst för tillfället och är i behov av pengar. Tar man en UC på någon som inte har en deklarerad inkomst blir man högst sannolikt nekad att låna pengar. Men väljer man istället ett lån utan UC så kommer man runt detta problem.

Den vanligaste anledningen till varför man vill ta ett lån utan uc är att man inte vill att kreditvärdigheten ska påverkas negativt. Skulle du söka 10 olika lån hos olika långivare och alla tar en UC så kommer din kreditvärdighet att påverkas.

Den sista anledning är också den största anledningen varför man vill låna utan UC, anledning är att man har en betalningsanmärkning eller skulder kvar hos kronofogden. Att då ta ett lån med betalningsanmärkning utan UC är ett sätt att komma runt problematiken med UC.

Jämför lån utan UC

För att få förmånligast ränta på ditt snabblån så rekommenderar vi alltid att jämföra olika långivare och ställa dem mot varandra. Det finns många olika långivare som vill ha dig som kund, detta gör att dom kan sänka sin ränta för att du ska välja att låna pengar hos dom. Men kom ihåg att inte bara jämföra räntan utan också vilka villkor som passar dig bäst, långivarna kan ha andra kostnader som uppläggningsavgift, faktura avgift m.m.

Vad är UC?

UC är en förkortning för UpplysningsCentralen och är Sveriges största kreditupplysningsföretag.

Vem äger UC?

Upplysningscentralen ägs av dom svenska storbankerna som är SEB, Handelsbanken, Danske Bank, Swedbank, Nordea och Länsförsäkringar Bank.

Vilka uppgifter finns det hos UC?

När UC tar en kreditupplysning får dom reda på följande uppgifter: inkomst, betalningsförmåga och boendesituation. Dem får även reda på din nuvarande anställningsform samt om du har några betalningsanmärkningar, samt skulden av dessa. Dem kollar även vilken Kommun som du är skriven i och hur dina familjeförhållanden ser ut, om du bor ensam eller med en partner och barn.

Hur mycket kan man låna utan UC?

Hur mycket du få låna utan UC beror på hur din ekonomiska situation ser ut. Vilken inkomst du har, boende förhållanden m.m. spelar också in.

Varför inga större lån utan UC?

Det finns inga större lån utan UC. Alla använder sig av UC när dom ska göra en kreditkoll vilket man alltid gör när det handlar om större belopp. Bankerna som lånar ut en större summa pengar vill veta att du kommer kunna betala av ditt lån.

Hur lång löptid på lån utan UC?

Många långivare erbjuder en flexibel återbetalnings tid, det kan vara allt ifrån 1 vecka upp till 1 år som du ska ha betalat tillbaka pengarna.

Att tänka på när du vill ta ett lån utan UC

När man tar ett lån utan UC så är det viktigt att kolla upp vilken långivaren som ger bäst ränta och vilka villkor som passar bäst för dig. Det finns 3 stycken olika lån om man vill låna pengar utan UC och det är smslån, snabblån och kontokrediter. Innan du tar något lån måste du veta att du har råd att betala tillbaka lånet så du inte får massa extra kostnader.

Tänk ansvarsfullt

Försöka att inte utnyttja att vissa långivare inte tar någon UC, har du skulder och dålig ekonomi så är det en dålig idé att försöka låna mer pengar. Du måste försöka tänka lite mer långsiktigt än att bara lösa problemet för stunden. Alla lån ska betalas tillbaka någon gång, det ska man aldrig glömma. När du inte betalar dina räkning så kommer du få en massa dyra påminnelseavgifter som gör att skulden kommer bli mycket dyrare än vad den initialt var. Så vet du om att du har problem med ekonomin så finns det hjälp att få. 

Tips spana in lånbloggen!

Tips! Kika in vår blogg där vi samlat mängder av saker som är bra att veta när man funderar på att ta lån.

Lån utan UC Overall rating: ★★★★★ 4.7 based on 10 reviews.
5 1