Blancolån

Som vi konstaterade när vi förklarade ordet banklån så är blancolån inget undantag.. kärt barn har många namn.

Lån utan säkerhet

Detta är ett lån utan säkerhet, vilket innebär att du kan använda lånade pengar för egentligen vad som helst. Det som långivaren är intresserad av är att du har en tillräckligt bra ekonomi för att klara återbetalningar och inte vad pengarna ska användas. När det gäller storleken på ett blancolån, kan man säga att den maximala summan du kan låna 350 000 åt gången från en långivare. Det är oftast bara de stora banker som lånar ut till så mycket pengar på detta sätt. Många mindre långivare har en gräns som är mycket lägre.

Privatlån – Ett blancolån

Detta är ofta den typ av lån som du tänker på om du bara vill låna pengar. Det är den typ av lån som du kan ta på en bank där du inte behöver använda pengarna till något speciellt som kommer till exempel bolån.
Personliga lån är lån utan säkerhet och du kan låna någonstans mellan 10 000 och 350 000 på detta sätt från en långivare. Löptiden sträcker sig upp till 12 år, beroende på vad du vill.

Vad är lägsta lånebelopp?

När det gäller minimilånebeloppet så beror det mycket på hur du väljer att definiera lån utan säkerhet. För om man är väldigt nitiskt så är ett mikrolån samma som ett blancolån. Dessa börjar på 500 SEK och uppåt. Dock brukar man inte räkna in dessa i de vanliga blancolånen utan de får en helt egen kategori.

Tillskillnad mot snabblån är lägsta lånesumman för blancolån / privatlån är vanligtvis omkring 10 000 kr. Löptiden för dessa lån ligger på 1 – 12 år. Något som påverkar är storleken på lånet då det är vanligt att löptiden får vara maximalt 5 år för mindre blancolån.

Blancolån Overall rating: ★★★★★ 4.7 based on 10 reviews.
5 1